Scoala de Afaceri ASEBUSS se implica in profesionalizarea managementului cluburilor de fotbal

ASEBUSS impreuna cu Federatia Romana de Fotbal lanseaza primul program dedicat executivilor din industria fotbalului.

 

ASEBUSS si Academia Națională de Fotbal au dat startul înscrierilor pentru programul de management special dedicat președinților, managerilor și persoanelor cu rol executiv din cluburile de fotbal și futsal care va incepe in luna noiembrie.

Cluburile sportive profesioniste sunt businessuri cu creștere rapidă, care necesită un leadership sustenabil și o viziune deschisă asupra dezvoltării pe termen lung. Programul Business Excellence in Football Management a fost conceput pentru a oferi liderilor și profesioniștilor din industria sportivă instrumentele de business necesare pentru a avansa și dezvolta nivelul cluburilor pe care le conduc, pentru a înțelege dinamica relațiilor cu jucătorii și fanii, și pentru a crește performanțele echipei.

FRF urmareste sa se dezvolte ca institutie dupa modelul UEFA, motiv pentru care este nevoie de profesionalizarea managementului cluburilor de fotbal si o abordare strategica si viziune pe termen lung.

Programul este structurat sub forma unui MBA intensiv de 8 luni și contribuie la dezvoltarea leadershipului și a expertizei manageriale necesare creșterii competitivității cluburilor sportive. Programul este organizat în 5 module de curs care acoperă subiecte de leadership, strategie, finanțe, marketing și fiscalitate și va avea loc în perioada noiembrie 2021 – iunie 2022. Modulele vor fi susținute de traineri și specialiști cu experiență de predare și practică, atât din lumea sportului, cât și din afara ei, experimentați în transmiterea de bune practici de business care pot fi aplicate imediat.

Printre obiectivele programului se numara profesonalizarea managementului si o mai buna intelegere a industriei fotbalului din perspectiva unei afaceri de succes, cresterea performantei prin intelegerea si aplicarea unor modele, instrumente de analiza si informatii despre zonele importante ale unei organizatii, cresterea competitivititatii organizatiei. Programul include accesul la studii de caz facilitate de profesori si consultanti ASEBUSS, precum si specialisti din industria sportiva.