The EMBA program attended at ASEBUSS has influenced an important change of career – my entry into entrepreneurship. Two years since starting my own... Citeste mai mult

Monica Minoiu - EMBA 2007
Incharge Management Consulting

1 2 3

+ - p

Home Company AFTER 20 YEARS. The first promotion that celebrates 20 years since graduating ASEBUSS EMBA

AFTER 20 YEARS. The first promotion that celebrates 20 years since graduating ASEBUSS EMBA

Pe 28 mai ASEBUSS organizeaza Reuniunea de 20 ani de la absolvirea programului Executive MBA,
care va avea loc in Bucuresti, sediul ASEBUSS, cu peste 30 absolventi care au confirmat participarea. Vor fi de asemenea  prezenti profesorii care au facut parte din echipa de start a programului si totodata membri fondatori ai scolii.


In 1993 un grup de profesori vizionari a pus bazele primei scoli de afaceri din Romania, pentru a 
oferi primul program romano-american Executive MBA  in colaborare cu o prestigioasa universitate 
din Statele Unite- University of Washington.


 “Lansarea programului Executive MBA in Romania a fost doar inceputul unei povesti de success 
care continua si astazi”, declara Prof. Marcel Duhaneanu, Rector ASEBUSS. “Obiectivul nostru la 
acel moment era acela de a forma manageri pregatiti la standarde internationale, care sa faca fata 
cu success provocarilor tranzitiei catre economia de piata, capabili sa ia decizii strategice cu 
incredere, in contextul unui  mediul de business in continua schimbare”.


Peste 40 manageri si antreprenori entuziasti au inceput cursurile Executive MBA in toamna lui 1993, cu speranta, curaj si emotia aferenta acestui pas important pe calea dezvoltarii personale si profesionale. Dupa 20 ani, 65% dintre acestia detin pozitii de varf in cadrul companiilor (Director General, Presedinte, CEO, Partener), iar 30% conduc propriile companii, sunt inclusi in topuri, anuare, clasamente, jurii si au o prezenta activa in mediul de afaceri.


„Experienta ASEBUSS a avut un impact transformational asupra felului in care analizam situatiile si oportunitatile de business si a jucat cu siguranta un rol important in cariera mea profesionala. Sunt onorat/bucuros sa fac parte din Advisory Board ASEBUSS si sa am o contributie activa in cadrul programului Executive MBA, ca Guest Speaker in cadrul cursului de macroeconomie sau la evenimentele speciale pentru absolventi. “Doru Lionachescu, Presedinte Capital Partners, absolvent 1995 Valeriu Ionescu, Director General Port Constanta, membru in  Advisory Board ASEBUSS confirma si adauga ca, pentru el, participarea in programul Executive MBA a insemnat dezvoltarea unui mod de gandire flexibil, prin evaluarea unor perspective diverse si a unei viziuni de ansamblu asupra unei companii. ”Dezbaterile intense pe care le generau studiile de caz in cadrul unei grupe de studiu formata din colegi cu experiente diferite, ne-au aratat ca pentru fiecare problema de management exista cateva solutii sau abordari posibile, la care nu ne-am fi gandit initial.” 


Veronica Savanciuc, Presedinte si CEO Lowe Partners, unul dintre pionerii industriei de advertising din Romania, subliniaza ca “experienta de business pe care toti colegii ei de clasa au avut-o, inca de la intrarea in EMBA si care s-a acumulat, in timp real, in cei 2 ani ai programului a fost un element de diferentiere si un avantaj fata de orice alte experienta de invatare avuta. “


“Munca in echipa, proiectele si studiile de caz in echipa, bogatia de informatii noi adusa de profesorii americani si caldura si suportul profesorilor romani sunt amintiri extraordinare si au contribuit decisive la  dezvoltarea mea ulterioara.”adauga Cristina Grigorescu – ex CEO Kasta, cel mai mare producator de piscine din Romania.


Despre ASEBUSS: In prezent, scoala de afaceri romano-americana ASEBUSS continua sa fie cel mai important jucator pe piata educatiei manageriale din Romania, cu aproape 1200 absolventi- cea mai extinsa si dinamica comunitate Executive MBA. Programul Executive MBA este organizat incepand cu 2003 in parteneriat cu Kennesaw State University, Atlanta , cuprinde o componenta internationala extinsa, si este recunoscut national si international. In 2013 ASEBUSS a lansat al doilea program, MBA pentru companii cu spirit antreprenorial, prima promotie de absolventi urmand sa obtina diplomele MBA in acest an, diplome cu recunoastere europeana.