Programul EMBA urmat la ASEBUSS a influentat o schimbare de cariera importanta- intrarea in antreprenoriat. La doi ani de la infiintarea propriei... Citeste mai mult

Monica Minoiu - EMBA 2007
Incharge Management Consulting

1 2 3 4

+ - p

Acasa Avantajul ASEBUSS Prezentare

Prezentare

Image 1230

Dan Anghel

Lector universitar doctor

 

DOMENII DE EXPERTIZA

Management general, managementul proiectelor, managementul schimbarii, managementul strategic,   managementul de tranzitie, inginerie (hidraulica), training & mentoring, consulanta de  management.

PROFIL

Dan Anghel este doctor in management, cu o teza interdisciplinara si are un EMBA cu dubla recunoastere de la University of Washington and ASE. Este MSc de la UPB, specialitatea “Masini hidraulice si pneumatice”. Are studii postuniversitare in diferite sectoare ale economiei la "Charles" University - Prague, "CEE Privatization Network" - Slovenia, "Joint Vienna Institute" - Austria. In prezent, preda “Comportament Organizational si Leadership” la Institutul de Administrare a Afacerilor – Bucuresti care este in parteneriat cu Kennesaw State University – Atlanta (USA) pentru programul Executive MBA. A fost profesor universitar asociat la Institutul de Constructii Bucuresti, la UPB - Scoala de Afaceri si Management si la Exec-Edu ASEBUSS .

ACTIVITATI DE CONSULTANTA

Dan Anghel a fost Senior Executive la Consiliul Investitorilor Straini (CIS) oferind servicii de management de proiect pentru programul de “Repornire a Cresterii Economice a Romaniei”, o initiativa a CIS formata din masuri impartite pe 10 domenii, cu 80 de masuri, cele mai importante dintre acestea fiind implementate cu succes.
Dan Anghel a fost Managerul de Proiect pentru programul de “Infiintare si dezvoltare a incubatoarelor de afaceri” in Romania si Chief Technical Adviser la United Nations Development Program (UNDP). Timp de 6 ani cu United States Agency for International Development (USAID), a fost specialist in managementul de proiecte, CTO si Financial Team Leader, conducand 22 de proiecte din care cel mai important a fost “Dezvoltarea Pietei de Capital” din Romania, un proiect de 26,5 milioane USD, prin care s-a realizat piata RASDAQ si pentru care a primit "Meritorious Honor Award" in 1996, de la US Department of State.
Este printre primii specialisti in privatizare din tara. A fost Directorul General al Agentiei Nationale pentru Privatizare si senior expert in Asistenta Tehnica din strainatate.
Din 2001 a fost presedinte CA si/sau director general la diferite companii private din domenii economice diferite, cum ar fi: “Comcereal” Alexandria S.A. si Agricover S.A in domeniul depozitarii, conservarii si comertului cu cereale, Sudarec S.A. in domeniul sudurii cailor ferate, IIRUC Service S.A. in domeniul mentenantei si comertului produselor IT., D.A. Pro Consulting SRL si Kantor Management Consultants SRL in domeniul consultantei in management general.

ACTIVITATI DE CERCETARE

Este autorul "Programului de Imbunatatire a Performantelor Companiilor" (PIPC) ©, cu rezultate deosebite in practica conducerii companiilor mici, mijlocii si mari, curs postuniversitar acreditat de Ministerul Educatiei in 2012. Este deasemenea autorul a doua brevete de inventie aplicate cu succes in domeniul hidro-pneumatic al pompelor de inalta presiune pentru lubrificatie centralizata implementate la masini unelte si in industria aluminiului. Este autorul si coautorul a multor articole, cursuri si proiecte din domenii variate, cum ar fi: privatizare, piata de capital, inginerie, agricultura, consultanta si fonduri structurale.