Formatul de desfasurare a sesiunilor si dezbaterilor in clasa mi-au imprimat un mod de lucru absolut obligatoriu pentru un manager de succes: acela in... Citeste mai mult

Alexandru Niculescu - EMBA 2008
UPC Romania

1 2 3 4

+ - p

Acasa Avantajul ASEBUSS Leadership aplicat

Leadership aplicat

La ASEBUSS ne intereseaza ideile. Vei fi implicat in generarea, analiza, compararea si rafinarea ideilor. Impreuna cu colegii si profesorii. Vei gasi idei si mai bune, aplicabile si in cazul companiei tale. De ce? Pentru ca nu exista raspunsuri clare sau reguli exacte pe care sa le poti urma in situatiile complexe care apar in companii.

Vei avea succes in cariera pentru ca vei invata sa:

  • Analizezi fiecare idee. Fie ca este prezentata de colegi sau profesori. Iti exprimi acceptul, sugestiile sau aduci argumente pentru a o combate. Profesorii incurajeaza toate intrebarile, nu exista intrebare gresita.
  • Evaluezi problemele si oportunitatile. Din perspectiva financiara, economica, marketing, internationala si HR. Cu o diversitate de instrumente si metode de analiza, vei vedea lucrurile intr-o perspectiva noua.
  • Gestionezi incertitudinea. Vei aborda cu mai multa incredere situatiile in care lipsesc o parte din informatii. Sau nu exista un drum clar de urmat. Vei conduce cu abilitatea de a gandi critic si de a actiona decisiv.
  • Experienta ASEBUSS te va face sa analizezi mai profund anumite situatii, sa iti extinzi perspectiva si te va forta sa repui in discutie unele ipoteze sau presupuneri- chiar si cele proprii. In loc sa accepti status-quo-ul , vei actiona pentru identificarea celei mai bune optiuni. Iti vei dezvolta abilitatea de gestiona orice provocare si de a identifica oportunitatile de afaceri pe care acestea le genereaza. Experienta ASEBUSS iti va intari increderea de a actiona in situatii in care nu exista reguli sau informatii clare – abilitate care diferentiaza un lider de succes.

Monica Botocan

Human Resources Leader, Merck Romania

Imaginea de ansamblu pe care ţi-o oferă programul EMBA al ASEBUSS îţi conferă un avantaj competitiv pe care nici o altă formă de învăţământ autohton nu o poate oferi. Programul de lucru în echipă alături de colegii din ţară şi de cei din Statele Unite ne-a oferit formarea unei reţele de profesionişti, consultanţi si prieteni pe termen lung. Probleme care, poate, inainte de ASEBUSS păreau imposibil de înţeles, au dobândit cu ajutorul profesorilor rezolvări elegante aplicabile economiei de astazi.

Cornel Oprisan

Retail Manager IKEA Romania, IKEA Romania

Imediat dupa absolvirea acestui program MBA, in 2004, mi s-a oferit sansa de a porni studiile pentru intrarea IKEA in Romania si de a infiinta compania care va opera franciza. Avand in vedere ca totul pleca de la zero am avut ocazia sa aplic foarte multe din cele studiate in programul EMBA: de la recrutare, cultura si comportamentul organizatiei pina la Leadership si de la Marketing si management strategic pina la modele statistice. Imi amintesc cu doi ani inainte de deschidere, cind totul era doar pe hartie, urmaream o prezentare despre fundamentele logistice in IKEA. Se intimpla in Suedia si fusesem prevenit ca este o prezentare extrem de dificila - se referea la sistemele de ordering. Dupa primele doua minute am realizat ca este vorba de modelul Economic Order Quantity si la sfarsitul intalnirii cind interlocutorii m-au intrebat cu o timiditate tipic suedeza daca eu cred ca pot sa inteleg ceva din ceea ce tocmai prezentasera, le-am prezentat la randul meu bazele teoretice ale modelului EOQ asa cum il studiasem in EMBA. Surpriza lor a fost totala.

Carmen Manea

Director General, Omnicom

Acest program MBA pentru executivi pentru mine a reprezentat punctul de cotitura in a intelege business-ul si oamenii care lucreaza in el. Practic, urmand aceste cursuri si intalnind oamenii aceia minunati (profesorii si colegii mei), care mi-au schimbat paradigma despre viata, nu numai de business dar si personala, mi-au pus bazele gandirii ca manager. Orice am facut de atunci in business, a fost initiat pe bazele create de profesorii de la ASEBUSS si consolidate de experientele profesionale castigate de-a lungul anilor. Gandirea pragmatica, structurata si argumentata dar si generarea de viziuni aspirationale au fost principalele lucruri invatate in „incubatorul” ASEBUSS.

Dragos Petrescu

CEO, Trotter Prim

Programul Executive MBA urmat la ASEBUSS mi-a sedimentat valorile business-ului nord american, in stilul meu antreprenorial. A fost un real castig de pe urma caruia culeg roade in fiecare zi. Compania noastra are nevoie de o echipa de top management performanta si motivata. Evident, programul EMBA ASEBUSS a reprezentat o modalitate foarte potrivita pentru noi de a consolida atat eficienta cat si recunoasterea unui manager de top din grup.