Daca succesul unei persoane s-ar putea transpune intr-o singura ecuatie matematica, cred ca aceasta ar avea urmatoarele variabile; determinarea,... Citeste mai mult

Iulian Costea - EMBA 2008
Central &Southern Europe, Alcatel-Lucent

1 2 3 4

+ - p

Acasa Avantajul ASEBUSS Abordarea ASEBUSS

Abordarea ASEBUSS

De ce un program MBA la ASEBUSS? Programul organizat este un Executive MBA care detine acreditarea nationala si internationala si obtine constant primul loc in ce priveste aplicabilitatea, dezvoltarea abilitatilor manageriale si networkingul in TOPUL MBA/EMBA realizat de Ziarul Financiar.

Structura si continutul disciplinelor sunt actualizate anual pentru a reflecta cele mai importante tendinte sau subiecte in management. Programul pune accentul pe acele abilitati si cunostinte pe care liderii organizatiilor le-au identificat ca fiind esentiale pentru succesul unui manager sau antreprenor.

Colaborarea in echipe – Un manager de succes este capabil sa construiasca, motiveze si sa lucreze eficient in echipe diverse. Colaborarea in echipe este un element esential al programului nostru, incurajat atat de marimea si diversitatea seriei, grupele de studiu, proiectele de grup precum si de accentul pe dezvoltarea si imbunatatirea abilitatilor personale (soft skills).

Perspectiva integrata – Participantii EMBA detin experienta relevanta si o paleta diversa de abilitati, prin urmare sunt interesati de o abordare integrata a problemelor dezbatute la clasa si identificarea solutiilor din perspectiva manageriala. Lucrarea de disertatie finala solicita analiza unei situatii de management din cadrul companiei  si dezvoltarea unei strategii de abordare prin prisma acestei palete extinse de cunostinte si instrumente studiate in cadrul programului.

Comunicarea de succes – Abilitatea de a comunica clar si convingator atat verbal cat si in scris este o caracteristica a liderilor de success. Programul cuprinde sesiuni special dedicate imbunatatirii acestora prin practica, atat in rezidentiale cat si in cadrul proiectelor scrise sau de prezentare, individuale sau in echipa pe tot parcursul programului.

Perspectiva globala –Fiecare disciplina include in dezbateri aspecte legate de globalizarea economiei si influenta acestui fenomen asupra companiilor si industriilor din Romania. Cursul Management Strategic Global  analizeaza si pune in discutie decizii de management ale companiilor din intreaga lume. O abordare unica o reprezinta Proiectul International in care studentii romani si americani lucreaza impreuna proiecte comune, analizeaza si determina cele mai bune practici de afaceri si in final ofera recomandari bine documentate companiilor.

Proces decizional eficient – Participantii parcurg in cei doi ani aproape 100 de studii de caz ale unor companii din SUA si Europa, inclusiv din Romania, dezbat diferitele decizii de management aplicabile in situatiile expuse, analizeaza impactul solutiilor aplicate de respectivele companii la momentul respectiv, filtrand avantajele si dezavantajele prin prisma experientei si perspectivelor variate pe care au au participantii. Ca urmare, actul decizional devine mai rapid si eficient in cadrul propriei companii.

Tehnologia – Participantii pot comunica cu colegii americani prin sistemul de videoconferinta, iar in cadrul disciplinelor cantitative sunt incluse instrumente si software dedicate analizelor complexe de date. Comunicarea dintre participanti sau dintre acestia si profesori in afara orelor la clasa se desfasoara prin intermediul email, SharePoint si Skype.